Spring naar content

MANIFESTATIE

vrijdag 1 juli 2022

De landelijke manifestatie op het Malieveld in Den Haag is het sluitstuk van de actieweek. Van 14 tot 16 uur komen we met zoveel mogelijk huisartsen en medewerkers uit de huisartsenzorg bij elkaar.

De hoofdlijnen

 • Wanneer: vrijdagmiddag 1 juli a.s. vanaf 14.00 tot max. 16.00 uur
 • Waar: Malieveld, Koekamplaan, 2594 AA Den Haag (op loopafstand van Den Haag CS, parkeergarages nabij)
 • Voor wie: huisartsen, huisartsen in opleiding, medewerkers van huisartsenpraktijken en huisartsenposten en iedereen die de huisartsenzorg een warm hart toedraagt.

Programma

 • 13.30 uur          Vanaf dit moment is het veld open voor publiek
 • 14.00 uur          Start programma
 • 15.30 uur          Afronding programma

Tijdens de manifestatie gaan we gezamenlijk, op één moment, op één plek luid en duidelijk onze stem laten horen.

We brengen veel huisartsen en medewerkers uit de huisartsenzorg op het podium. Zij vertellen waarom zij voor de huisartsenzorg strijden en wat er moet gebeuren om het vak zo mooi te houden. We verwachten ook minister Kuipers op het podium te mogen ontvangen. Daarnaast komen er nog andere politici en andere zorgverleners die ons steunen aan het woord.

Een energiek, veelkleurig programma om recht te doen aan de diverse stemmen in de huisartsenzorg, die samen één geluid laten horen: “Ik wil voor iedereen een huisarts!”

Vervoer naar het Malieveld

In verschillende regio’s (met name die wat verder van Den Haag afliggen) worden bussen geregeld om gezamenlijk af te reizen naar Den Haag.

Het adres van het Malieveld is: Koekamplaan, 2594 AA Den Haag

Kom je op eigen gelegenheid naar Den Haag, dan adviseren we je om met het openbaar vervoer te komen. Het Malieveld ligt op slechts een paar minuten lopen van treinstation Den Haag Centraal.

Kom je wel met de auto, volg dan wanneer je Den Haag inrijdt via de centrumring de borden ‘Malieveld’. Onder het Malieveld bevindt zich een grote parkeergarage van Q-park waar je je auto kwijt kunt. Een andere optie is Interparking op het Korte Voorhout.

Je kunt ook gebruik maken van een P+R-parkeerplaats rondom Den Haag en het laatste stukje met de tram, trein of bus afleggen.

Geen verkoop van eten en drinken

Het is niet toegestaan om eten en drinken te verkopen. Er is geen catering aanwezig. Zorg dat je zelf iets te drinken bij je hebt, zeker als het erg warm wordt.

Regels voor de manifestatie op het Malieveld

We hebben voor deze manifestatie een vergunning gekregen van de gemeente en toestemming van Staatsbosbeheer. In het kader van deze vergunning gelden er een aantal voorwaarden.

De politie heeft de volgende richtlijnen meegegeven, om iedereen die meedoet aan de manifestatie op te wijzen:

 • Er zullen geen wegen en/of kruisingen of splitsingen hiervan worden geblokkeerd.
 • De demonstratielocatie zal na afloop schoon worden opgeleverd.
 • Bevelen gegeven door de politie in het belang van de openbare orde en/of veiligheid worden strikt nageleefd.
 • De spandoeken, foto-/tekstborden, vlaggen zullen niet zijn voorzien van dikke stokken (zoals bijvoorbeeld bezemstelen en vlaggenstokken). De teksten/uitingen op de spandoeken, foto-/tekstborden, vlaggen zullen niet discriminerend, beledigend of opruiend zijn.
 • Indien gebruik wordt gemaakt van geluidsversterking, dan zal het volume daarvan op een, door de politie bepaald, aanvaardbaar niveau blijven.
 • De in- en uitgangen van gebouwen worden niet geblokkeerd en zullen voor eenieder vrij toegankelijk blijven.
 • De eventueel door derden weggeworpen flyers worden door de organisatie opgeruimd.
 • Geen voorwerpen die plegen te worden gebruikt of geschikt zijn om te worden gebruikt bij wanordelijkheden, zoals een ketting, knuppel, beschermende middelen, helm/ bivakmuts en of andere vormen van gezichtsbedekking worden meegevoerd en/of gebruikt.
 • Geen gezichtsbedekking in de vorm van sjaals, helm / bivakmuts en of andere vormen van gezichtsbedekking dragen. Mondkapjes zijn toegestaan.
 • Geen verboden tekens (zoals bijv. Swastika teken, hakenkruis, SS rune-teken, wolfsangel) op welke wijze dan ook zichtbaar gemaakt c.q. meegevoerd worden.
 • In het belang van de openbare orde en veiligheid, ter bescherming ter bescherming van de woon- en leefomgeving, is het niet toegestaan om stoffen, zoals bijvoorbeeld hout, olie, kaarsen, fakkels e.d., te verbranden en zorgt de organisatie ervoor dat er ook geen enkele andere vorm van verbranding plaats vindt.
 • Op de route zal men gebruik maken van het trottoir en niet van de rijbanen (deze blijven beschikbaar voor het verkeer en openbaar vervoer), tenzij anders bepaald door politie of bestuur.