Spring naar content

Wat je moet weten over de Malieveld-manifestatie

Vrijdag 1 juli is het zo ver, een grote manifestatie op het Malieveld in Den Haag als sluitstuk van de actieweek. Lees hier de belangrijkste punten die je vooraf moet weten.

Programma

13.30 uur          Vanaf dit moment is het veld open voor publiek
14.00 uur         Start programma
15.30 uur          Afronding programma

Het programma: we komen met heel veel huisartsen, medewerkers van huisartsenpraktijken en huisartsenposten, aios huisartsgeneeskunde, en anderen die de huisartsenzorg een warm hart toedragen bij elkaar.

Op het podium komen allerlei huisartsen en medewerkers uit de huisartsenzorg aan het woord. We verwachten ook minister Kuipers op het podium te mogen ontvangen. Daarnaast komen er nog andere politici en andere zorgverleners die ons steunen aan het woord.

Houd rekening met mogelijke verkeersproblemen

Kom zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Het Malieveld ligt op een paar minuten lopen van treinstation Den Haag Centraal. Ook de NS heeft te kampen met personeelstekorten, waardoor sommige dienstregelingen zijn aangepast. Check hier de actuele informatie.

Kom je met de auto of met een groep in een touring car? Door de onvoorspelbare aard van de acties door groepen boeren deze week, is nu niet te zeggen of die vrijdag impact zullen hebben op het verkeer richting Den Haag. Houd er rekening mee dat er problemen op de route kunnen zijn en check ’s ochtends op tijd de verkeerssituatie.

Meer informatie over route, OV en parkeren vindt je op de pagina over de manifestatie.

Niet vergeten: trek je witte actieshirt aan

Om het beeld van één gezamenlijke signaal te versterken, vragen we iedereen die komt om een wit shirt (met korte of lange mouwen) aan te trekken. Schrijf op de borst en rug het aantal patiënten waarvoor jij als zorgverlener zorg draagt. Hier vind je tips over het maken van zo’n shirt. Vergeten een actieshirt te maken? Trek dan wel iets wits aan, ter plekke zorgen we ter plekke voor een oplossing, zodat je toch het patiëntenaantal nog kunt vermelden.

Laten we viral gaan!

Ben je op het Malieveld, maak foto’s en korte filmpjes en deel berichtjes op social media, met gebruik van de hashtag #IedereenEenHuisarts.

Niet erbij? Volg de manifestatie via de liveblog

Een deel van de zorgverleners zal niet naar de manifestatie kunnen komen. Al is het maar omdat zij  spoedzorg op zich neemt, zodat andere collega’s wel kunnen gaan. Wil je toch wat mee kunnen krijgen van de manifestatie? Volg dan het liveblog  van vrijdag 1 juli op deze website.

We maken ook een aftermovie, die naar verwachting op zaterdag 2 juli beschikbaar is, dan kun je – of je er nu bij was of niet – nog van de sfeer proeven.

Laatste stand van zaken

Lees de FAQs voor veelgestelde vragen en antwoorden over de manifestatie.

Als je op vrijdag het laatste nieuws over de manifestatie wilt weten, volg dan het liveblog van vrijdag 1 juli op deze site. Daar houden we de laatste stand van zaken bij en zullen we het melden als er nog belangrijke informatie is over (de komst naar) de manifestatie.